16 березня 2023, 13:42, Політика

Колишнього директора луцького підприємства визнали винним у розкраданні зерна на 56 мільйонів

Директор державного підприємства «Луцьке КХП №2» визнаний винним у розтраті зерна на суму в 56 млн грн. Рішення прийнято Вищим антикорупційним судом (ВАКС), повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

 

 

 

 

У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП оголошено обвинувальний вирок, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» та ексначальника елеватора визнано винуватими у розтраті майна ПАТ «Аграрний фонд», а саме 26 тис. т зерна на загальну суму 56 млн грн, — сказано у повідомленні.

Колишній директор держпідприємства отримав покарання у десять років позбавлення волі. Також його позбавили права обіймати деякі посади три роки та конфіскували майно. Серед активів, яких позбавили фігуранта, є корпоративні права шести юридичних осіб, 50 об’єктів нерухомості, автомобіль BMW X5.

В свою чергу колишній начальник елеватора отримав строк у 7 років і 6 місяців з конфіскацією та позбавленням права займати деякі посади.

Прокурору вдалося довести, що зловживаючи службовим становищем директор державного підприємства «Луцький КХП №2» та начальник елеватора організували розтрату 26 тис. т зерна у лютому-червні 2014 року. Це зерно було власністю державного «Аграрного фонду».

Як писав AgroPolit.com, посадовців АМПУ викрили на розкраданні понад 90 млн грн. Також в УЗА розповіли, хто причетний до розкрадання коштів на експорті українського зерна.

в