15 березня 2023, 13:48, Політика

Малі підприємці, що виробляють крафтові спиртні напої, зможуть легалізуватися

На розгляд Верховної Ради винесуть проект закону № 5762 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб’єктами малого підприємництва». Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Законопроект має стимулювати розвиток та допоможе легалізувати малих підприємців, які виробляють та продають крафтові спиртні напої та спиртові дистиляти.  Цей законопроект допоможе вирішити одразу декілька завдань, зокрема узгодити питання ліцензування виробництва та продажу спиртових дистилятів та спиртних напоїв, створення додаткових можливостей для переробки сільськогосподарської продукції, – сказав Тарас Висоцький.

Новий проект закону пропонує:

  • малими виробниками дистилятів визнати підприємці, що виробляють спиртові дистиляти, а також спиртні напої, обсяг річної реалізації яких менший 10 тис. декалітрів.
  • спростити ліцензування виробництва.
  • зменшити вартість ліцензії для оптової торгівлі спиртними напоями, що виробляють для малі виробники дистилятів, до суми в 30 тис. грн, замість нинішніх 500 тис. грн.
  • розширити перелік дозволених для використання спиртових дистилятів.

Як писав AgroPolit.com, у Чернівецькій області продається спиртзавод вартістю 3,8 млн грн. Також імпортні вина витісняють з ринку українські напої

в