14 березня 2023, 11:25, Політика

Умови на яких рф згодна продовжити зернову угоду суперечать самому документу – Кубраков

РФ погодилась на продовження «зернової угоди» на 60 днів, що суперечить самому документу, бо мінімальний термін його продовження складає 120 днів. Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

 

 

 

Зернова угода передбачає щонайменше 120 днів продовження, тому позиція росії продовжити угоду лише на 60 днів суперечить документу, підписаному Туреччиною та ООН. Чекаємо на офіційну позицію ООН і Туреччини як гарантів ініціативи, — зазначив Кубраков.

13 березня після зустрічі із представниками ООН, погодилася продовжити «зернову угоду». У заяві російської сторони сказано, що вона виступає за продовження угоди, але тільки на 60 днів.

Представники країни-терориста зауважили, що їх подальша позиція відносно «зернової угоди» буде залежати від того, якого «прогресу» вдасться досягти у питанні експорту російської аграрної продукції.

У росії вимагають, щоб західні країни послабили санкції для продовольства та добрив рф. Представники росії підписалися під угодою щодо розблокування експорту зерна із України у липні 2022 року. Україна підписала угоду про зерновий експорт з представниками ООН та Туреччини. Експорт проходить з портів Чорноморськ, Південний та Одеса.

Як писав AgroPolit.com, міністр оборони Туреччини вимагає продовження зернової угоди. Також аграрний міністр відповів, чи викличе війна дефіцит продуктів у 2023 році.

в