14 березня 2023, 09:37, Політика

Як отримати електронний рибальській квиток?

Любителі-рибалки тепер мають можливість отримати рибальський квиток, який дозволяє виловлювати додаткову кількість риби, чи інших біоресурсів, понад безоплатну добову норму вилову. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Квиток діятиме на водоймах, для яких на основі науково-біологічних обґрунтувань встановили ліміти допустимого вилову. Ліміти на квитки буде розподіляти Єдина державна електронна система управління галуззю рибного господарства. Їх зможуть придбати рибалки-любителі.

Ініціатива передбачає, що придбати рибальський квиток можна буде через електронну систему, в якій потрібно буде створити особистий кабінет, вказавши дані про себе. Перш ніж отримати рибальський квиток, рибалка зобов’язаний прочитати Правила любительського і спортивного рибальства.

Діюча безкоштовна норма добового вилову рівна одній особині, або трьом кг водних ресурсів. Щоб придбати квиток та збільшити цю норму, в електронному кабінеті потрібно обрати водний об’єкт, територіальну громаду для використання рибальського квитка, тип риби або інших водних біоресурсів, які планується виловлювати, день запланованої риболовлі.

Як писав AgroPolit.com, в Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки. Також промисловий вилов риби у українських рибалок у Чорному та Азовському морях скоротився на 25%

 

в