13 березня 2023, 15:54, Політика

50% оплати після збору врожаю: в Україні хочуть запровадити новий механізм закупівлі зерна

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський запропонував переглянути механізм закупівлі зерна у рамках Grain from Ukraine. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Свою пропозицію міністр обговорив особисто з виконувачем обов’язки керівника Департаменту логістики та публічних закупівель ООН Раміро Армандо де Олівейра Лопес да Сілва.

Микола Сольський підкреслив, що під час проведення весняної посівної українські аграрії повинні знати, що їм не доведеться працювати в збиток. В рамках реалізації проекту Grain from Ukraine міністр запропонував проводити закупівлю зерна відповідно до наступної схеми: половину передоплати на закупівлю зернових аграрій повинен буде вести навесні, а ще 50% після збирання врожаю восени, відповідно до ринкової ціни.

Представник Департаменту логістики та публічних закупівель ООН зауважив, що організація бажає допомогти Україні з вирішенням логістичних проблем щодо експорту власної агропродукції.

Раміро Армандо де Олівейра Лопес да Сілва запропонував провести переговори з великими гравцями світового ринку, щоб знайти рішення спільними зусиллями. Крім того, організація готова допомогти Україні з розмінуванням Харківської області та Миколаївського регіону.

Як писав AgroPolit.com, міністр агрополітики та продовольства України Микола Сольський розповів, як працює «зерновий коридор» до Африки та Європи. Також міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський пообіцяв посилити державну підтримку аграріям.

в