9 березня 2023, 18:25, Політика

Японія допоможе українським аграріям насінням на $1 млн

В рамках весняної посівної фермери Харківської області зможуть отримати насіння кукурудзи та соняшнику від Японського агентство міжнародного співробітництва. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

План підтримки українських фермерів презентували на зустрічі з аграрним міністром України Миколою Сольським, в якій приймали участь представники Офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та посольства Японії в Україні

Уряд Японії вже закупив насіння на $1 млн. Його встигли навіть доставити в Україну. Щоб отримати таку допомогу харківські аграрії повинні заповнити відповідну заявку через Державний аграрний реєстр.

Спільно з нашими японськими партнерами та Мінагрополітики ми змогли допомогти малим фермерам підготуватись до весняної посівної кампанії Ми й надалі допомагатимемо українським агровиробникам критично важливими ресурсами, –  сказав Голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.

Аграрний міністр України також домовився з представниками Японії про запуск навчальної програми для студентів з України в Харківському національному аграрному університеті імені Докучаєва. Ця освітня програма буде працювати в рамках обміну.

Як писав AgroPolit.com, на ринок Японії  вийшло українське вино та кондитерські вироби. Також Японія, Туреччина та США погодились взяти участь у зерновій програмі Grain from Ukrain.

в