9 березня 2023, 16:43, Політика

Спрощена процедура ветеринарного контролю запрацювала на кордоні України та Польщі

Ветеринарний контроль агропродукції з України, яка йде транзитом через Польщу до інших країн, скасовано. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Відповідних домовленостей вдалося досягти під час зустрічі міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Генріка Ковальчика та міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського.

Спрощену процедуру запустять на території всіх пунктів пропуску, які діють на українсько-польському кордоні. У пункті пропуску у графі 2 накладної CMR необхідно отримати додаткову печатку. Її зобов'язаний поставити представник Держмитслужби України. Печатка свідчить про те, що вантаж слідує транзитом в інші країни або польські порти.

Перевізник зобов'язаний показати інспекторам польської митниці міжнародну накладну CMR, яка містить додаткову печатку. За її відсутності додаткового польська сторона отримує право повернути на територію України вантажівку з відповідним товаром.

На польській стороні вантажні автомобілі з транзитним товаром опломбуватимуться після того, як пройдуть прикордонний та митний контроль.

Як писав AgroPolit.com, Україна та Польща домовилися про спрощення експорту олійних та зернових культур. Також у Києві генсек ООН обговорив із президентом Зеленським майбутнє зернового коридору

в