9 березня 2023, 14:34, Політика

Українські виробники зможуть експортувати яєчні продукти до ПАР

Українські виробники перероблених яєчних продуктів мають можливість експортувати свій товар до Південно-Африканської Республіки. Про це повідомили у Держспоживслужбі.

Держпродспоживслужбі України та Департаменту сільського господарства зі здоров'я тварин Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Південно-Африканської Республіки вдалося погодити форму ветеринарного сертифікату здоров'я на експорт перероблених продуктів з України до ПАР.

Підписати відповідну угоду вдалося завдяки участі Посольства України у ПАР. Виробники перероблених яєчних продуктів зараз можуть поставляти свій товар у Туркменістан, Таджикистан, Сінгапур, Сербію, Саудівську Аравію, Південно-Африканську Республіку, Північну Македонію, Об'єднані Арабські Емірати, Молдову, Марокко, Республіку Корея, Катар, Гонконг, Азербайджан, країни ЄС.

Двосторонні міжнародні сертифікати з країнами із наведеного вище списку вже узгоджені та експорт туди відкритий. У Держпродспоживслужбі пообіцяли продовжувати спільну роботу з Міністерством закордонних справ, щоби безперервно розширювати ринки збуту для українських виробників.

Як писав AgroPolit.com, аграрний міністр спростував фейк про те, що Україна годує Європу, а не Африку. Також Україна активізує співпрацю в агросекторі ще з однією країною Африки.

в