8 березня 2023, 17:46, Політика

В Україні діють нові вимоги щодо виробництва м'яса: інфографіка

Представлено докладну інфографіку, присвячену новим гігієнічним вимогам до виробництва та продажу продуктів тваринного походження. Про це повідили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Нові вимоги Мінагрополітики затвердило наказом №813 від 20 жовтня 2022 року. Згідно з документом, зазначені норми діють для експортерів українських продуктів до європейських країн, а також компаній, які офіційно підтвердили своє бажання займатися такою діяльністю.

На решту наказ планують поширити через три роки після скасування військового стану. Завдяки представленій міністерством інфографіці можна дізнатися, на які групи харчових продуктів поширюється наказ, також ті, яких він не зачіпає.

Там зазначено вимоги пов'язані з домашніми копитними тваринами та виробництвом на основі таких господарств. Ілюстрація дозволяє дізнатися, які м'ясні продукти не можна використовувати.

Документ висуває і низку нових вимог до мисливців. Не оминає він стороною і питання виробництва та зберігання рибних та яєчних продуктів. Основою документа є вимоги Регламенту Європейського Парламенту та Ради ЄС (№853/2004 від 29 квітня 2004 року).

Як писав AgroPolit.com, 2022 року показники експорту українського м'яса зросли до $925 млн. Також ціни на м'ясо яловичини знову ростуть.

в