8 березня 2023, 11:23, Земля

Аграрії з прифронтових областей можуть отримати допомогу від ООН через ДАР

Агровиробники отримали можливість через Державний аграрний реєстр подати заявку на підтримку продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Для такої допомоги передбачено одразу дві програми. У першому випадку йдеться про грантову підтримку, спрямовану на фінансування Європейського Союзу. Така програма передбачає грантову допомогу мікро- та малим виробникам сільськогосподарської продукції, а також асоціаціям виробників та кооперативам.

Учасниками програми можуть стати сільськогосподарські виробники із Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. В даному випадку розмір грантової підтримки може становити від $1 до 25 тис. Заявки на участь у програмі вже встигли подати 400 малих агровиробників.

Другий вид допомоги від ООН передбачає приєднання до програми надання насіння культур, щоб підтримати малих фермерів, які продовжують працювати у прифронтових областях. Зокрема, йдеться про насіння пшениці, ячменю та гороху. Учасниками можуть стати аграрії із Чернігівської, Сумської, Харківської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Як писав AgroPolit.com, у Києві генсек ООН обговорить із президентом Зеленським майбутнє зернового коридору. Також аграрний міністр розповів про наслідки можливого виходу рф з зернової угоди.

в