24 лютого 2023, 12:35, Корупція

Парламентська комісія вивчає можливі зловживання НААН з використанням державних земель

Прозорість використання державних земель сільгосппризначення на державних підприємствах та установах Національної академії аграрних наук (НААН) України викликає багато запитань у парламентської тимчасової слідчої комісії (ТСК). Про це повідомив голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду після засідання даної комісії.  

 

 

 

 

На засіданні заслухали інформацію про роботу НААН України, представників Фонду держмайна, представників Мінекономіки та Мінагрополітики, Держгеокадастру. У нардепів – членів ТСК було багато запитань щодо діяльності НААН та використання нею сільськогосподарських земель», — розповів він.

За словами Гайду, частина підприємств НААН збиткова, а земельні ділянки з великою площею не внесені до земельного кадастру, що створює ризик неправомірного їх використання з боку НААН. Він наголосив на тому, що депутати вивчатимуть питання «використання державних земель НААНУ і далі».
Нагадаємо, що 7 грудня 2022 року депутати створили тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Академії.

 

 

в