18 лютого 2023, 11:00, Харчова безпека

Результати перших рибних аукціонів на вилов риби у річках Дунай та Дністер на базі Прозорро.Продажі

У системі «Прозорро.Продажі» відбулися перші рибні аукціони. Про це повідомляється на сторінці компанії в Фб.

Відбулося 12 торгів, які минулого тижня оголосило Державне агентство меліорації та рибного господарства України. Учасники змагалися за право промислового вилову риби у річках Дунай та Дністер та у Дністровсько-Бузькій гирловій системі.

 

 

 

 

Конуренція на цих торгах зумовила зростання стартових цін в десятки разів. Водночас, за даними Держрибагенства, минулого року за квоти на промисловий вилов риби було сплачено суму, що рівна цьогорічній стартовій ціні на оголошених аукціонах. Наприклад, за право використання водних біоресурсів річка Дунай прийшло змагатися 4 учасників, які підняли ціну лота з 12 тис. грн стартової ціни до 150 тис. грн фінальної», — сказано у повідомленні.

 На іншому аукціоні, за даними  «Прозорро.Продажі», з промислового вилову риби в Дунаї змагалося 3 учасників і під час змагання на торгах стартова ціна зросла з 12.5 тис. грн до понад 80 тис. грн.

З результатами проведених аукціонів в системі можна ознайомитися у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale.

Після завершення аукціону та публікації протоколу торгів переможці матимуть 20 робочих днів на підписання договору. Після чого необхідно буде сплатити визначену в результаті е-аукціону фінальну вартість.

Нагадаємо, що днями Мінагрополітики оприлюднило законопроект про риболовецьку галузь.

в