30 січня 2023, 13:11, Фінанси

Євросоюз шукає можливості для підтримки агросектору України

Рада міністрів Європейського Союзу з питань сільського господарства та рибальства 30 січня у Брюсселі має намір підтвердити підтримку України та розглянути подальші шляхи з підтримки АПК. Про це у понеділок перед початком зустрічі міністрів ЄС заявив представник Шведського головування в ЄС, міністр із сільськогосподарських справ Петер Куллгрен, повідомляє Укрінформ. 

«Є очевидна підтримка України в межах Європейського Союзу, ЄС продовжує бути солідарним із цією країною. Сьогодні ми розглянемо разом подальші можливості, як підтримати сільськогосподарський сектор України», – сказав шведський урядовець. 

Він зауважив, що ключовою темою сьогоднішньої зустрічі є поточна ситуація на сільськогосподарському ринку ЄС. 

Він наголосив, що ситуація у країнах ЄС дещо стабілізувалася протягом минулих місяців, але залишаються високими ціни на енергію та високі закупівельні ціни. Експерт підкреслив, що це є наслідком російського вторгнення в Україну.

Іншими темами зустрічі міністрів стануть шляхи розвитку так званої біоекономіки та шляхи виконання законодавства ЄС зі зменшення шкідливих викидів у сільськогосподарському секторі.

 

Нагадаємо, що раніше Україна отримала €500 млн грантової допомоги від ЄС, у тому числі на агросектор.

в