5 січня 2023, 15:38, Земля

Від Ради чекають прийняття закону про спрощення посвідчення прав на невеликі сільськогосподарські ділянки

Ринок очікує прийняття депутатами законопроекту про спрощення посвідчення прав на невеликі сільськогосподарські ділянки. Таку точку зору висловив в ексклюзивному блозі на AgroPolit.com старший проектний менеджер із земельної реформи Офісу реформ КМУ, доктор економічних наук Андрій Мартин.

Він розповів деталі даного законопроекту (наразі текст його відсутній на сайті ради).

 

 

 

Його задача – прибрати дороговартісні перевірки для власників щодо невеличних ділянок для садівництва та особистого селянського господарства у населених пунктах. Найближчим часом буде розблоковане дооформлення земельних ділянок, на яких розташовані будівлі, за механізмом безоплатної приватизації. На час війни парламент заборонив безоплатну приватизацію державної та комунальної землі (і це, на мою думку, дуже правильно), але власники житлових і садових будинків повинні отримати можливість доприватизувати землю під своїм майном», – пояснив Андрій Мартин.

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року власникам паїв доведеться платити мінімальне податкове зобов’язання за свою землю. Яка сума податку і як він розраховується – читайте у матеріалові.

в