21 грудня 2022, 12:38, Фінанси

ФАО та ЄС розпочинають інвестиційну грантову програму для фермерів на заході України

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочинає грантову програму, у межах якої проведе ознайомчий вебінар «Грантова підтримка для мікро- та малих виробників аграрної продукції» для малих та мікровиробників Львівщини, Франківщини, Закарпаття та Буковини. Про це повідомила національний консультант у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) Ганна Бурка.

«Зокрема, у грантовій програмі зможуть взяти виробники ягід, овочей та продуктів аквакультури зі Львівщини, виробники географічних зазначень «Гуцульська овеча бриндзя», «Гуцульська коров’яча бриндза», Мед Закарпаття і малі винороби із Закарпатської області, виробники географічних зазначень «Гуцульська овеча бриндзя», «Гуцульська коров’яча бриндза» із Івано-Франківської та Чернівецької області», – ідеться у повідомленні.

За її словами, учасники заходу зможуть ознайомитись зі програмою грантової підтримки, подання заявок на яку розпочнеться у середині січня. Окрім цього, представники ФАО допоможуть учасникам підготувати бізнес-плани та нададуть практичні рекомендації щодо заповнення заявки для отримання грантів через Державний аграрний реєстр.

Метою грантової програми, що є частиною ширших зусиль у межах проєкту, фінансованого ЄС, є підтримка функціонування та зміцнення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах, а також підтримка їх адаптації до нового середовища.

Як зазначається, це необхідно, щоб задовольнити харчові потреби місцевого та переміщеного населення на заході та вирішити проблему відсутності продовольчої безпеки в інших частинах країни в найближчій та короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Франція допоможе українським аграріям генераторами та коштами.

в