7 грудня 2022, 17:22, Харчова безпека

Україна зібрала за програмою «Grain from Ukraine» $190 млн для голодуючих країн

 

Загальна сума оголошених внесків від учасників ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми «Grain from Ukraine» наразі становить майже $190 млн. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Вже понад 30 держав та ЄС заявили про фінансову участь у гуманітарній програмі «Grain from Ukraine», яку ініціював Президент Зеленський. Загальна сума оголошених внесків – майже $190 млн»,– сказав Кулеба.

Він додав, що українська сторона продовжує працювати над розширенням кола країн, які підтримують цю гуманітарну програму.

 

У межах програми Україна спрямовує частину зібраної пшениці, що відправлялася на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз існують проблеми голоду. Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасниці проєкту; Україна постачатиме його до бідних африканських країн.

Нагадаємо, що Україна планує відправити нужденним країнам близько 60 суден з продовольством у рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine протягом наступних пів року, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

 

в