30 листопада 2022, 13:29, Соціалка

АМКУ пропонує Кабміну повернути державний контроль за обігом пального

Антимонопольний комітет України (АМКУ) за результатами двох досліджень внутрішнього ринку бензину та дизельного пального рекомендував Кабінету Міністрів повернути державний контроль за обігом пального в Україні. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Як зазначається, на сьогодні АМКУ зібрано великий обсяг інформації від органів державної влади та суб’єктів господарювання. З отриманої інформації вже можна робити попередні висновки, зокрема, щодо функціонування ринку протягом 2022 року.

Додається, що АМКУ ще не має остаточних результатів дослідження водночас враховуючи підвищений попит на пальне, який у будь-який момент може призвести до повторення ситуації квітня-травня 2022 року,

Тому, за повідомленням, в комітету вирішив терміново звернутися до КМУ з наступними основними проблемними питаннями, які були виявлено протягом вказаних досліджень.

1. Неможливо оцінити обсяги ринків пального, а також реальний попит та пропозицію на пальне, після введення військово стану в країні.

Одним з основних етапів проведення АМКУ досліджень є визначення обсягів ринків пального, оцінка співвідношення попиту та пропозиції.

З цією метою АМКУ звертався до органів державної влади, виробників, імпортерів, суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію пальним.

Нагадаємо, що в Україні очікують стрибка цін на паливо через запровадження нафтового ембарго проти росії.

в