7 листопада 2022, 10:05, Ліс

30% лісового фонду України постраждало від війни – Рахункова палата

Внаслідок російської агресії в Україні вже постраждало 3 млн га лісів. Це майже третина лісового фонду нашої держави, деякі з них втрачені назавжди. Про це повідомляє Рахункова палата.  

Як зазначається, щодня через лісові пожежі, горіння нафтопродуктів і загоряння промислових об’єктів у повітря потрапляють небезпечні речовини. З початку повномасштабної війни кількість таких викидів перевищила 67 млн тонн, проти 2,2 млн т у 2021 та 2020 роках.  

Згідно з даними Оперативного штабу, який фіксує екологічні злочини росії в Україні,  довкіллю України завдано збитків на понад 1,35 трлн грн.

«росія перетворила наші родючі чорноземи в найбільш забруднені вибухівкою землі у світі. Близько третини території України потребуватиме розмінування, на що знадобиться щонайменше 10 років», – ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, існує не лише навколишньому середовищу України, оскільки війна  спричинила низку проблем для довкілля в Європі. Одними з найбільших небезпек наразі є замінована дамба Каховської ГЕС та ядерний шантаж на окупованій Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, що в Україні порахують збитки державному лісовому фонду, а також приватним лісокористувачам та користувачам мисливських угідь внаслідок збройної агресії рф. Міндовкілля затвердило Методику визначення шкоди та збитків, заподіяних лісовому фонду внаслідок збройної агресії рф. 

в