4 листопада 2022, 16:15, Торгівля

У Мінагрополітики озвучили алгоритм отримання фітосанітарного сертифіката в умовах воєнного стану

Аграріям озвучили алгоритм дії основних положень щодо видачі фітосанітарного сертифіката в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Повідомляємо про можливість здійснення фумігації вантажів із продукцією рослинного походження (товарні позиції 1001 (пшениця), 1003 (ячмінь), 1005 (кукурудза), 1201 (соя) та 1205 (ріпак) згідно з УКТЗЕД) в рамках реалізації Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів під час експорту сільськогосподарської продукції рослинного походження морськими шляхами з МТП «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний», — ідеться у повідомленні.

Для користувачів зобразити графічно алгоритм дії основних положень постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2022 р. № 398 щодо видачі фітосанітарного сертифіката в разі проведення фумігації вантажів, що експортуються, та пропонує використовувати зазначений алгоритм експортерами сільськогосподарської продукції рослинного походження у своїй господарській діяльності.

Завантажити (.pdf , 292.10 Кб)

Нагадаємо, що Мінагрополітики напише новий порядок видачі міжнародних сертифікатів на харчові продукти.

 

в