24 жовтня 2022, 08:00, Соціалка

Аграрії просять уряд відтермінувати мобілізацію ще на 2 місяці

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» звернулась до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням пролонгувати строк дії відстрочки від мобілізації ще на 2 місяці задля безперебійної роботи підприємств агросектору. Пролонгація відстрочки є необхідним кроком для забезпечення продовольчої безпеки держави, зазначив державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак, повідомляє пресслужба відомства.

«Бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу є край важливим для завершення сільськогосподарських польових робіт. В листопаді уже завершиться відстрочка від призову відповідно до наказів, які були видані в травні 2022 року та березні-квітні 2022 року. Мінагрополітики підтримує агросектор і до прийняття необхідного законопроекту вважає необхідним пролонгувати уже видані бронювання», – підкреслив Віктор Канцурак.

Прийняття урядового законопроекту про внесення змін до Закону України № 7687 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації на воєнний час є необхідним та вкрай важливим.

Представники агросектору просять урядовців підтримати повторне продовження на два місяці строку дії відстрочки від мобілізації на період розробки та затвердження відповідного законодавства й врегулювання оновленої процедури бронювання.

Нагадаємо, що у Мінагрополітики озвучили умову для бронювання військовозобов’язаних аграріїв.

в