14 жовтня 2022, 10:00, Політика

рф знову погрожує вийти із «зернової угоди», якщо її умови не будуть виконані

росія направила ООН перелік вимог щодо продовження «зернової угоди», у разі їх невиконання погрожує вийти із домовленостей. Про це пише Європейська правда з посиланням на інтерв’ю  постійного представника росії при ООН у Женеві Геннадія Гатілова, опубліковане у Reuters.

Як повідомляється, у середу росія направила лист генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, в якому виклала перелік претензій. Їх мають обговорити під час зустрічі представників Організації з російською стороною в Москві в неділю.

«Якщо ми побачимо, що з російського боку нічого не відбувається – експорту російського зерна і добрив – тоді, вибачте, нам доведеться подивитися на це по-іншому», – сказав Гатілов.

Він наголосив, що існує ймовірність, що росія вийде з угоди.

Ми не проти поставок зерна, але ця угода повинна бути рівноправною, вона повинна бути справедливою і чесно виконуватися всіма сторонами», – сказав Гатілов.

Як повідомляється, конкретні претензії він не висловив: Гатілов відмовив надати копію листа, а представник генсека Стефан Дюжаррік лише запевнив, що між сторонами «зернової угоди» продовжується діалог.

Нагадаємо, що в ООН  розглядають можливість продовження та розширення «зернового коридору» ще на 1 рік.

в