8 серпня 2022, 13:14, Логістика/Техніка

Розблокування портів: з порту «Південний» вийшло перше судно з продовольством

Сьогодні з порту «Південний» відправлено перше судно з продовольством з початку повномасштабної російської агресії. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Фейсбуці.

«В ході реалізації «зернової ініціативи» сьогодні вранці з порту «Південний» вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує до Італії», – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, судно об’єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке відправилось з порту «Чорноморськ» в Туреччину. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

«Сьогодні до реалізації Ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт – «Південний». Таким чином усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції. Наразі наша ціль – нарощування перевалки в портах. Протягом 2-х тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу», – прокоментував Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Він наголосив, що Україна працює з гарантами домовленостей, щоб «зерновий коридор» працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства».

Нагадаємо, що раніше з портів «Одеса» та «Чорноморськ» відправлено другий караван з продовольством.

в