8 серпня 2022, 07:50, Політика

Бізнес назвав ТОП-3 напрямки розвитку агросектору під час війни

На період війни в Україні бізнес спільно з урядом України визначили три пріоритети в аграрній сфері. Про це ідеться у Плані відновлення України, повідомляє пресслужба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Першим напрямком названо розвиток експортної логістики.

«Завдяки в тому числі й зусиллям бізнесу навіть без портів вдалося досягти чималих успіхів та збільшити обсяги вивезеної агропродукції з 350 тис. т у березні до 3 млн тонн в липні. А з серпня до логістичних коридорів додадуться ще й чорноморські порти», – ідеться у повідомленні ЄБа.

 Друге – це зберігання врожаю.

За підтримки ФАО до України надійде необхідне обладнання для зберігання зерна, що значно допоможе у вирішенні проблем нестачі зерносховищ», – додали в Асоціації.

Третє – це кредитування та доступ до фінансування для агросфери, над чим, як зазначили в організації, українська сторона активно працює разом з партнерами.

Також у ЄБА наголосили, що післявоєнний розвиток аграрної галузі передбачає розвиток переробки, зростання доданої вартості, розвиток біоенергетики, тваринництва, садівництва і т.д.

Також важливо зауважити, що наскрізним мотивом по усьому Плану відновлення проходить формування українського «зеленого курсу» Green Deal. Навіть у воєнний час держава та бізнес докладатимуть зусиль з забезпечення переходу підприємств на сталу модель розвитку під час повоєнного відновлення», – додали в організації.

Нагадаємо, що у швейцарському Лугано на Міжнародній конференції з питань відновлення України презентували план відновлення країни, до якого увійшли 13 пунктів щодо аграрного сектору. 

 

в