5 серпня 2022, 14:27, Логістика/Техніка

З портів Великої Одеси вийшов перший караван з українським зерном

У рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та харчових продуктів з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Як повідомляється, на борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до покупців в Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ». Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку», – прокоментував Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Він наголосив, що для цього планується забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Наша ціль – 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», – додав міністр.

Також він зазначив, що наразі українські порти отримують заявки на судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Початок з роботи з ними дозволить запустити роботу портів як на вихід, так і на захід під завантаження.

Нагадаємо, що 1 серпня перше судно з українським зерном відправлено з порту в Одесі у рамках зернової угоди.

в