3 серпня 2022, 17:44, Логістика/Техніка

Судно Razoni з українською кукурудзою пройшло інспекцію поблизу Туреччини

Балкер Razoni з українською кукурудзою на борту пройшов інспекцію Спільного координаційного центру та готовий направлятися до пункту призначення. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Це судно 1 серпня вийшло з Одеського порту з вантажем української кукурудзи та прямує до порту Триполі в Лівані.

Його зупинка у територіальних водах Туреччини пов’язана з черговим етапом реалізації «зернової ініціативи», підписаної в Стамбулі, а саме огляду судна на предмет забороненого вантажу.

Як повідомляється, завдяки ЗСУ та портовим службам RAZONI безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам СКЦ. На прикладі RAZONI остаточно узгоджуються і відпрацьовуються всі необхідні заходи контролю та координації між Україною та партнерами–підписантами – ООН та Туреччиною.

Щодо будь-яких перевірок в українських портах чи територіальних водах, то тут наша позиція незмінна – такий контроль залишається виключно за нами. Жодних інспекційних груп, жодних оглядів третіми сторонами», — прокоментував Александр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, що сьогодні судно RAZONI, завантажене українською кукурудзою, який сьогодні дістався берегів Туреччини, став на якір у відведеному йому місці – а саме перед входом у Босфор.

 

в