22 вересня 2016, 11:24, Рослинництво

Винороби підтримали закон про скасування ліцензії на оптову торгівлю вином

Прийняття законопроекту №2739, який скасовує для невеликих виробників і місцевих плодово-ягідних вин з власного сировини ліцензію на оптовий продаж алкоголю, дозволить за дуже короткий термін з’явитися десяткам, сотням, а з часом тисячам нових виробників вина з повним циклом виробництва – від виноградників до бутилювання, які, конкуруючи один з одним, почнуть виробляти українські якісні та навіть великі вина.

Про це у Facebook повідомив відомий президент Українського бюро винограду та вина Іван Плачков.

За його словами, є і противники цього закону, а саме компанії, що виробляють вина на індустріальній основі ще за стандартами і в обсягах радянської планової економіки. Вони, скоріше за все, докладуть усі зусилля, щоб переконати Президента ветувати цей закон. 

"Я також звертаюсь до шанувальників якісного вина, у тому числі, і якісного українського вина, якого повинно з’явитись якомога більше! Я також звертаюсь до патріотів України, які мріють побачити нашу державу у сім’ї цивілізованих європейських країн! Давайте не допустимо ветування Президентом цього закону! Для цього вкрай потрібна Ваша підтримка! ", - зазначає Пдачков.

в