22 липня 2022, 12:23, Політика

США покладуть на ₚосію відповідальність за доставку продовольчого експорту з України на міжнародні ринки – заява

США мають намір покласти на ₚосію відповідальність за  реалізацію угоди про розблокування морського експорту українського зерна під час підписання угоди про вивезення українського продовольства з портів, яке відбудеться разом у Стамбулі 22 липня, разом з Туреччиною, Україною, ₚф та ООН. Про це під час брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє biz.liga.net.

Він назвав укладання угоди довгоочікуваною подією.

«Але зараз ми сфокусовані на тому, щоб покласти на ₚосію відповідальність за реалізацію цієї угоди та щоб українське зерно потрапило на світові ринки», — сказав Прайс.

Він наголосив, що США продовжать працювати над цим із союзниками.

Прайс також зауважив, що ₚосія дуже довго використовувала постачання продовольства як зброю й не лише блокувала експорт зерна з України, а й розкрадала його та руйнувала сільськогосподарські об’єкти. І це вплинуло не тільки на країни регіону, а й далеко за його межами.

Ми ніколи не мали опинитися в такому становищі. Це було обдумане рішення з боку ₚосійської федерації використовувати харчові продукти як зброю», – зазначив представник Держдепу. 

Нагадаємо, що сьогодні, 22 липня, у Стамбулі відбудеться підписання чотиристороннього договору про експорт зерна з України морським шляхом. 

в