19 липня 2022, 10:28, Політика

У Німеччині скептично ставляться до угоди між Україною та росією щодо експорту зерна

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір заявив, що вірити путіну у питанні розблокування українських портів для експорту продовольства, те ж, що й вірити Санта-Клаусу або великодньому кролику. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico. 

«Я не думаю, що з цього багато чого вийде, тому що [це] ґрунтується на словах Путіна, [які] не варті паперу, на якому написані. Якщо ви все ще вірите слову Путіна, можете з таким же успіхом повірити в Санта Клауса або великоднього кролика. Приблизно такий же рівень серйозності і достовірності», – заявив Оздемір.

Також він закликав Європейську комісію бути більш активною у збільшенні експорту українського зерна автомобільним і залізничним транспортом – навіть попри те, що сухопутні маршрути, як вважається, не можуть перевозити ту ж кількість зерна, що й чорноморські кораблі.

Сусідні країни та окремі держави-члени не можуть зробити це самостійно. Для цього потрібне керівництво Комісії», – сказав Оздемір.

Міністр закликав Брюссель організувати створення «постійного альтернативного маршруту» для експорту зерна з України.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що на перемовинах у Стамбулі між Україною, ООН, рф та Туреччиною сторони домовилися про розблокування трьох українських портів для експорту зерна, всі судна перевірятимуть ВМС Туреччини. 

в