11 липня 2022, 13:11, Логістика/Техніка

У Туреччині назвали майже вирішеним питання експорту українського зерна

Влада Туреччина заявила, що розв'язання питання розблокування експорту українського зерна з України близьке до вирішення, також там докладають зусиль, аби зустрічі зацікавлених сторін проводилися дистанційно або очно. Про це міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав в інтерв’ю телеканалу Haber Global, повідомляє Укрінформ. 

«Ми контактуємо з росією, Україною та ООН для пошуку рішення. Ми близькі до розв'язання питання зернового коридору. Йдеться про 20-25 мільйонів тонн зерна. Ми встановили серйозні контакти із зацікавленими сторонами», – сказав міністр.

За його словами, Туреччина докладає зусиль для обговорення та пошуку рішень у чотиристоронньому форматі (ООН, Україна, Туреччина, росія).

Ми хочемо, щоб найближчими днями ці зустрічі можна було проводити дистанційно або очно, і ми докладаємо зусиль, щоб знайти розумне та логічне розв'язання цього питання під час переговорів», – сказав Акар.

Він зауважив, що Туреччина продовжує надавати Україні гуманітарну допомогу.

Ми докладаємо зусиль для якнайшвидшого припинення вогню. Гуманітарну допомогу ми надавали Україні від самого початку і продовжуємо це робити. Ми прагнемо покращити гуманітарну ситуацію», – сказав міністр.

Міністр наголосив на тому, що Туреччина не визнає і не ви́знає незаконної окупації Криму росією в 2014 році, поважає територіальну і політичну цілісність України, підтримує її.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що 14 липня з Одеського порту до Туреччини попливе перше тестове судно за час повномасштабної війни. 

 

в