7 липня 2022, 18:00, Політика

Нардеп Ковальов допомагав окупантам вивозити українське зерно до росії  – Генпрокурор

Підозрюваний у державній зраді народний депутат Олексій Ковальов причетний до організації крадіжки української солі й зерна з Херсонщини до росії. Про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова написала у Facebook.

Венедіктова зазначила, що вчора підписала підозру Ковальову. 

«На початку окупації він поїхав на Херсонщину нібито працювати з виборцями та захищати від мародерів свій бізнес, яким не може займатися під час парламентської діяльності. Маємо свідчення, що народний обранець при цьому організовував вивезення солі й зерна до РФ», – написала генпрокурор. 

За її словами, «консерва» відкрилась його постом у Фейсбуці із захопленням планами повномасштабної інтеграції аграріїв Херсонщини в економічну модель РФ і наполяганням, що «Росія назавжди».

Цим загарбники і поставили його займатися в окупаційному органі на псевдопосаді «заступника голови уряду Херсонської областіц яку він обійняв», – зазначила Венедектова.

Генпрокурор додала, що народний депутат поповнив вже «широкі ряди тих, кого українські правоохоронні органи притягують до відповідальності за зраду, співробітництво з агресором та колабораційну діяльність в окупованих регіонах.

За її словами, до них відносяться депутати різних рівнів, колишні посадовці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронці та пересічні громадяни.

Нагадаємо, що рашисти вкрали майже 200 тис. т українського зерна вартістю понад 2 млрд грн.

 

в