22 червня 2022, 08:09, Земля

Озвучено, як держава оцінюватиме розмір збитків на земельного фонду від війни

Оцінка збитків землі через російську агресію є дуже важливою і правильною: результати усіх досліджень і розрахунків, акти обстеження пошкоджених ділянок, встановлені факти шкоди можуть стати доказом та підставою для стягнення збитків з росії.  Про це у блозі на АgroРolit.com написав директор Вінницького науково-дослідного та проєктного інституту землеустрою, академік АН ПРЕ Ярослав Ярославський. 

Він зазначив, що Держекоінспекція вже опрацьовує матеріали щодо екологічних злочинів, які потраплять до Міжнародних судів в рамках позову України до росії з приводу військових репарацій і компенсації втрат постраждалим особам.

«Тож українським землевласникам та землекористувачам також варто сприяти у процесі фіксації та повідомляти про завдану війною шкоду землі відповідному органу. Маємо розуміти, що зараз від кожної нашої дії залежить майбутнє України», – написав експерт. 

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що наказом від 18.05.2022 № 295 Мінагрополітики  затвердило Методику визначення шкоди та збитків, завданих земельному фонду України внаслідок збройної агресії російської федерації. 

в