16 червня 2022, 08:00, Земля

Туреччина хоче орендувати сільгоспземлі у 10 країнах, у тому числі – Україні

Туреччина почала вести перемовини щодо оренди сільгоспземлі у 10 країнах Латинської Америки і Африки, а також в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Türkiye.

Повідомляється, що це робиться для подолання продовольчої кризи, пережитої в усьому світі через пандемію коронавірусу та російську агресію.

За словами міністра сільського господарства Туреччини Вахіта Кірішчі, переговори завершилися домовленістю, і контакти з деякими з них тривають.

На орендованих землях буде вирощуватися сільськогосподарська продукція, яка не може бути вироблена в Туреччині з кліматичних причин або виробництво, якої є недостатнім.

Видання зазначає, що у зв'язку із зростанням цін на корми останнім часом на землях, які будуть орендовані, буде зроблений акцент на виробництво кормових рослин.

Туреччина задовольняє внутрішній попит в сільгосппродукції, однак якщо мова йде ще про експорт, то необхідно орендувати землі за кордоном. На експорт слід поставляти сучасну продукцію», – заявив Кірішчі.

Нагадаємо, що Туреччина та росія за спиною України попередньо домовились про експорт українського зерна морським коридором з Одеського порту.

в