14 червня 2022, 08:00, Соціалка

Голод загрожує понад 300 млн людям у світі через російську агресію

Через російську агресію в Україні кількість людей, яким не вистачатиме продовольства,  протягом року зросте на 47 мільйонів — з 276 млн на початку 2022 року до 323 млн протягом року. Про це під час засідання Ради ООН з прав людини сказала Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, повідомляє Суспільне. 

За її словами, соціальні, економічні та політичні наслідки війни в Україні хвилюють цілий світ, і кінця цієї війни не видно.

«Війна в Україні продовжує руйнувати життя багатьох людей, спричиняючи хаос і руйнування. Жахи, заподіяні мирному населенню, залишать свій непоправний слід, у тому числі й на наступні покоління», — сказала Бачелет.

Верховний комісар зазначила, що глобальна продовольча, паливна та фінансова криза може занурити мільйони людей у нестачу продовольства та бідність. За її словами 1,2 мільярда людей живуть у країнах, які дуже чутливі до всіх трьох сфер: фінансів, їжі та енергії одночасно.

За оцінками Всесвітньої продовольчої програми, очікується, що кількість людей із серйозною нестабільністю продовольства зросте з 276 млн на початку 2022 року до 323 млн протягом року», — сказала Бачелет.

За даними Групи ООН з глобальної кризи та реагування, поєднання вищих цін на харчі та енергоносії з ростом інфляції, експортними обмеженнями та посиленням фінансових умов будуть руйнівними для найвразливіших верств населення.

Нагадаємо, що Україна налагодила два альтернативні морським шляхам канали експорту зерна  – через Польщу та Румунію. Також уряд веде перемовини щодо коридору для вивезення зерна з державами Балтії. 

 

в