8 червня 2022, 10:25, Соціалка

Окупанти відібрали‎ дослідне господарство Мелітопольське інституту садівництва НААН 

У Мелітополі окупанти відібрали‎ ДП «‎Дослідне господарство «‎Мелітопольське»‎ Мелітопольської дослідної станції садівництва ім.М.Ф. Сидоренка інституту садівництва НААН України». Воно було одним з основних підприємств по вирощуванню фруктів, зокрема, черешні. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного марафону. 

«Там вони вже поставили свого керівника, який представник спецслужб і вже викрали в цілому все наше державне господарство‎»‎, — сказав Ігор Федоров.

Він додав, що в регіоні вже стартував сезон зі збору черешні. в одному з сіл Мелітопольського району вони захотіли скуповувати її по 10 гривень за кілограм.

«Вони пограбували вже фермерів тим, що вивозили зерно з їх сховищ, з елеваторів. Цей пограбунок вони майже закінчили, тому що вже все вкрали. Що стосується безпосередньо ягід, через те, що велика кількість вирощується безпосередньо малими фермерами, то їм складно їх пограбувати всіх, тому що це безліч дворів і їх треба ще якось знімати з дерева. Тому вони копійки готові платити за те, що знімуть з дерева»‎, — поділився Іван Федоров.

Нагадаємо, що у поточному році урожай ягід скоротиться на 30-50%.

в