12 травня 2022, 17:00, Політика

Головою аграрного комітету став Олександр Гайду

Сьогодні Верховна Рада України призначила народного депутата із фракції «Слуга народу» Олександра Гайду новим головою Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Про це повідомляє АgroРolit.com.

За відповідне рішення проголосували 287 народних депутатів.

До цього часу Олександр Гайду очолював підкомітет з питань інновацій та інфраструктури у сфері агропромислового комплексу.

Освіта

Закінчив Одеський державний економічний університет (спеціальність «Менеджмент та підприємництво»), Одеський національний університет імені І. І. Мечникова (спеціальність «Правознавство»). Захистив дисертацію за спеціальністю «Механізми державного управління». Кандидат наук з державного управління.

Кар'єра

2011-2017 рр. — виконавчий директор промислового підприємства м. Миколаєва, колишній керівник морського спеціалізованого порту «Ніка-Тера».

Виконавчий директор ТОВ «Вібо-Транс».

21 липня 2019 р. — обраний народним депутатом України ІX-го скликання. Член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу». Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Громадсько-політична діяльність:

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах у 2019 р. (виборчий округ № 128, Інгульський, Корабельний райони м. Миколаєва).

Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики у Верховній Раді України ІХ скликання.

Декларації:

2019

 

Цікава інформація:

7 грудня 2018 р. — Російська Федерація включила його до списку українців, на які поширюються санкції.

 

в