6 травня 2022, 13:26, Фінанси

На Запоріжжі окупанти відбирають в аграріїв землю та вводять свої податки

 

На тимчасово захоплених територіях на Запоріжжі тривають адміністративно-поліцейські заходи: окупанти проводять фільтраційні заходи щодо місцевих мешканців, перешкоджають евакуації на підконтрольну українській владі територію. Також окупанти продовжують розкрадати продукцію аграрних підприємств.  Про це у телеграм-каналі повідомляє Запорізька ОВА. 

Як зазначається, при цьому загарбники імітують гуманітарну діяльність з показовим роздаванням продуктових наборів та медикаментів місцевим.

«У Чернігівці окупанти хочуть відібрати у людей землю. Змушують до 8 травня заповнити форму, у якій вказано скільки землі має власник, скільки – в оренді. Лише після цього видадуть ліцензію на обробку землі. В іншому випадку комендант відбере всю землю, яка не вказана, в паперах окупантах», – ідеться у повідомленні.

Також зазначається, що у Михайлівці окупанти вводять свою тимчасову податкову систему для підприємців.

Ті, хто хочуть і надалі працювати в громаді, мають пройти нову реєстрацію за правилами загарбників. Також росіяни запевняють, що зняли військовий податок, а всі нові податки підприємці платитимуть лише в громаду»,  – додали в ОВА.

Нагадаємо, що на Херсонщині фермерів змушують безоплатно віддати майбутній урожай.

 

в