27 квітня 2022, 18:00, Торгівля

Єврокомісія пропонує скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України до ЄС

Європейська комісія запропонувала скасувати на один рік імпортні мита на український експорт до Європейського Союзу. Про це у Твіттері повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Європейська комісія запропонувала сьогодні скасувати на один рік імпортні мита на весь український експорт до ЄС. Вдячний Єврокомісії та віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу за цей безпрецедентний жест підтримки України у війні. Цей крок допоможе українським виробникам та експортерам під час російської агресії», — зазначив глава уряду.

Він пояснив, що ЄС ніколи раніше не вживав таких масштабних заходів із лібералізації торгівлі щодо жодної країни. За його словами, для українського бізнесу це відкриває додаткові можливості, а продукція стає більш конкурентоздатною на європейському ринку.

Він розповів, що про скасування мит Україна вела перемовини з європейськими колегами й вдячна за підтримку.

Уряд має домовленості й веде переговори з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими країнами, аби пустити наш експорт через порти цих країн. Ми зруйнували плани ворога на повну блокаду нашої економіки. Працюємо далі, аби, крім країн ЄС та Великої Британії, рішення про скасування мит на українську продукцію ухвалили й інші наші союзники», — додав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Велика Британія скасувала мита та обмеження на український експорт.

в