19 квітня 2022, 13:00, Агрохімія

Україна націоналізує 380 т білоруських азотно-фосфорних калійних добрив

На Чернігівщині співробітники Бюро економічної безпеки України виявили понад 380 тонн азотно-фосфорних калійних білоруських добрив вартістю понад 10 млн грн, які будуть націоналізовані Україною. Про це повідомили у пресслужбі БЕБ.

Повідомляється, що 6 вагонів з добривами належать компаніям з білорусі.

«За результатами аналізу діяльності підприємств встановлено, що компанія постачальник з білорусі, відправила понад 380 тонн азотно-фосфорних калійних добрив в Україну на адресу одного з товариств з іноземними інвестиціями. Як виявилося, засновником підприємства отримувача є також білоруське ВАТ зі 100% часткою власності», — йдеться у повідомленні.

Міндобрива планують націоналізувати.

З метою подальшого відчуження майна для потреб держави під час воєнного стану, правоохоронці спільно з працівниками однієї із дирекцій залізничних перевезень Південно– Західної залізниці, передали інформацію на вилучення вагонів з мінеральними добривами, до військово-цивільної адміністрації Чернігівської області», — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань заблокувало дві спроби незаконного експорту продукції Республікою Білорусь через територію України — виявили 100 вагонів з  калійними добривами та 2 вагони сталевої продукції. 

 

в