31 березня 2022, 13:30, Фінанси

ПУМБ розірвав співпрацю з білоруссю щодо пільгового кредитування на покупку сільгосптехніки

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) прийняв рішення про припинення партнерських відносин з Республікою білорусь за програмою пільгового кредитування на покупку сільгосптехніки білоруського виробництва. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

Принципова позиція банку щодо розірвання співпраці з білоруськими партнерами насамперед пов’язана з підтримкою Республіки російського вторгнення в Україну, а також надання своєї території для переміщення ворожих військ.

Раніше сільськогосподарська техніка та вантажні автомобілі з білорусі сприяли розвитку бізнесу в обох державах. Натомість зараз Республіка стала плацдармом для знищення не тільки аграрної галузі України, але й її мирного населення.

Співпраця ПУМБ з Республікою білорусь тривала з 2016 року та мала на меті стимулювання поставок білоруської техніки в Україну через компенсування частини відсоткової ставки за кредитами на її придбання банку та його агро клієнтам. Зважаючи на поточну ситуацію, подальше подовження партнерських відносин між ПУМБ та Урядом білорусі не є можливим, тому банк відмовився від усіх призначених компенсацій за діючими кредитами», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ДБР заблокувало спробу незаконного експорту білоруських добрив.

в