10 березня 2022, 07:28, Соціалка

У Херсоні російські окупанти розгромили Інститут зрошуваного землеробства

У Херсоні російські військові розгромили Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України, який опинився просто у зоні бойових дій. Про це повідомляє Голос України. 

«На нашій виробничій базі російські танкісти влаштували собі стоянку. Злили для себе всі наші запаси дизельного палива, понівечили техніку. На току впала стіна, мішки з елітним насінням розкидані полем. Частину дослідних ділянок озимих нових сортів на полях поруч із дорогою витолочила бронетехніка. Посівна ярих культур фактично зірвана – адже немає ні пального, ні добрив. Яким буде врожай цього року, боюся навіть думати», – ледве стримувала сльози директор інституту, член президії НААН України Раїса Вожегова.

Як повідомляється, про знищення відомої екосадиби «Рибальський хутір» у Бериславському районі написав у соціальних мережах її власник – староста села Райського Ігор Дикуха.

Він – у розпачі: окупанти знищили туристичний готель – майно або розтягли, або сплюндрували, холоднокровно розстріляли у басейнах самок осетра, які саме виношували ікру й готувалися до нересту.

Як повідомляється, масштаб втрат, завданих регіону, цим далеко не обмежується: на Херсонщині пошкоджені або розграбовані переробні підприємства, заблокована робота морських портів у Херсоні та Скадовську, під час бойових дій підірвані мости й мостові переходи, що їх відремонтували якраз перед війною, вклавши у проєкт сотні мільйонів гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, що російські війська атакували порт «Ольвія».

 

в