8 березня 2022, 08:27, Торгівля

Обласні військові адміністрації контролюватимуть ціни на харчові продукти – Шмигаль

Обласні військові адміністрації спільно з працівниками Нацполіції можуть контролювати ціни на соціально значущі продукти та ліки. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні, оприлюдненому у його Телеграм-каналі.  

«Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо», – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що деяким підприємцям не варто намагатися заробити на війні.

«Триває 12-ий день нашої оборони. У повітрі та на суші, вдень і вночі військові Збройних сил України героїчно дають відсіч російському окупанту. Дають відсіч агресору і звичайні українські громадяни. Мужністю нашого народу зараз захоплюється весь світ, адже кожен із нас робить свій вклад у перемогу України», — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, що у період воєнного стану в Україні, повноваження місцевих, сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, здійснюються Військовими адміністраціями (ВА). Тому товаровиробники соціально значущих товарів мають звернутись до ВА з пропозицією включення до реєстру Мінагрополітики за визначеною формою Додаток.docx ( .docx , 23.14 Кб ).

 

в