7 березня 2022, 14:00, Фінанси

В Україні відтермінують сплату податків для підприємців, які не спроможні їх заплатити – Зеленський

Уряд готує українським підприємцям спеціальний пакет підтримки бізнесу та працівників. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу країну. Після перемоги. Як дати більше сил країні – поки ми боремось. Створений спеціальний пакет допомоги. Бізнесу та працівникам», – сказав президент.

За його словами, ФОПи першої і другої групи повністю звільняються від ЄСВ.

Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил та інших захисних формувань, у тому числі тероборони.

Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення», – додав Зеленський.

Він повідомив, що відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

І це тільки перша частина великого пакету допомоги. Урядової підтримки. Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким. Та орієнтувалося на людей. На те, щоб ми всі повернулися до звичайної роботи. Коли повернемо наш мир», – зазначив він.

Нагадаємо, що для стійкості української економіки потрібно зміцнити продовольчу ланку. 

 

в