3 березня 2022, 09:02, Торгівля

Торговельним мережам дали 10 днів на розрахунки з виробниками продуктів за продукцію – постанова КМУ

Уряд визначив для торговельних мереж та магазинів максимальний строк розрахунків за поставлені продовольчі товари. Це зазначено у постанові  від 26 лютого 2022 р. № 160 «Щодо забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану».

Зокрема, у ній сказано, що відповідно до закону «Про правовий режим воєнного стану» уряд постановляє:

Щоб не допустити продовольчої кризи Кабмін встановив максимальний строк здійснення розрахунків за поставлені продовольчі товари вітчизняного виробництва (соціально значущі продукти) постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», не пізніше ніж через десять календарних днів з дня виставлення постачальником таких продуктів рахунка для оплати за поставлену продукцію.

Нагадаємо, що уряд запровадив держрегулювання цін на соціальні продукти. Крім того, запущено онлайн-мапу оботи торговельних мереж в Україні. Також діє координаційний штаб для забезпечення харчами українців і просять аграріїв просять допомогти з наповненням складів агропродукцією.

в