23 лютого 2022, 11:00, Торгівля

Україна експортуватиме  м'ясо птиці до Єгипту

Компетентні органи України та Єгипту погодили форму сертифікату здоров’я на експорт з України м’яса птиці та продуктів з нього. Погодження сертифікату стало результатом спільної роботи дипломатів Міністерства закордонних справ України та фахівців Держпродспоживслужби з єгипетською стороною. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Зазначену форму сертифіката здоров’я опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України».

«Звертаємо увагу на те, що сертифікація м’яса птиці та продуктів з нього на експорт до Єгипту повинна здійснюватися відповідно до вимог СОТ, а вантажі з вищезгаданою продукцією повинні супроводжуватися халяльним сертифікатом, виданим халяльним сертифікаційним центром «ISEG Halal»», ‒ ідеться у повідомленні.

Повідомляється, що у грудні минулого року відбувся візит української делегації до Єгипту, де обговорювалися питання відкриття нових ринків для українських виробників та продовження безперебійного експорту аграрної продукції.

Нагадаємо, податкові зміни, які вступили в дію з 1 січня 2022 року та передбачають, що усі суб’єкти господарювання, які розводять свійську птицю, більше не можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування 4 групи, заженуть вітчизняну галузь птахівництва у «тінь».

 

в