18 лютого 2022, 10:30, Логістика/Техніка

Озвучено переваги електронних товарно-транспортних накладних для агробізнесу

Перехід на електронні е-ТТН дозволяє миттєво погоджувати та підписувати з контрагентами документи на вантажоперевезення, унеможливлює втрату документів, як це буває з паперовими документами, та забезпечує прозорість бізнес-процесів. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

Він додав, що загалом найбільша кількість питань щодо впровадження і використання е-ТТН виникає в аграрного бізнесу. Наразі все ще є проблеми із доступом до Інтернету в полях, щоб створювати, переглядати і підписувати документ електронним підписом. Додаткові складнощі можуть бути спричинені слабким рівнем цифрової грамотності працівників. Також у полі може бути складно визначити правильну вагу вантажу під час навантаження для заповнення накладної.

«Ми розраховуємо, що з 1 серпня, після повноцінного впровадження системи е-ТТН, вдасться знизити кількість порушень вагового контролю на дорогах в агросекторі», — повідомив Тарас Дзьоба.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, Україна і Польща збільшать кількість додаткових дозволів на вантажні автоперевезення.

в