17 лютого 2022, 10:30, Логістика/Техніка

Україна і Польща збільшать кількість додаткових дозволів на вантажні автоперевезення

Міністерства інфраструктури України і Польщі домовились про значне збільшення кількості додаткових дозволів на вантажні автоперевезення, уперше за 5 років. Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури у Facebook.

Зокрема, наприкінці серпня 2022 року буде збільшено на 20 тисяч додаткових дозволів для польських і українських перевізників, а також буде видано 10 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

«Уперше за 5 років ми можемо говорити про реальний прорив у відносинах двох держав. Я хочу подякувати польським колегам і особисто міністру інфраструктури Республіки Польща Анджею Адамчику за кроки назустріч, особливо у такий важливий для України період», — сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, збільшення додаткових дозволів дасть змогу зняти значну напругу у торговельній кризі, яку спостерігали щороку ближче до кінця літа.

Остаточних домовленостей щодо збільшення польською стороною кількості міжнародних дозволів на вантажні автоперевезення, а також розробки спільного плану з розвитку кордону, було досягнуто 15 лютого 2022 року на зустрічі заступника міністра інфраструктури України Мустафи Найєма та заступника міністра інфраструктури Польщі Рафала Вебера у місті Львів.

Нагадаємо, Кабмін дозволив рух дорогами місцевого значення великотоннажним вантажівкам.

в