12 лютого 2022, 09:17, Логістика/Техніка

В Укрзалізниці озвучили три основні напрями реформування

Реформа АТ «Укрзалізниця» містить три основні напрями роботи. Про це заявив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«У нашої команди є три фокуси на найближчі три роки. По-перше, це пасажири. Все, що стосується їх безпеки і комфорту. По-друге, це інфраструктура, «Велике будівництво». Інфраструктура, вагони, локомотиви. І по-третє – ефективність. Нічого не може бути без ефективної роботи», – лаконічно описав найближчу перспективу Камишін.

Він пояснив, коли заходить мова про пасажирів і вантажовласників, врешті-решт, постає питання про якісно новий сервіс.

Для пасажирів це, по-перше, «Сіті Експрес» в чотирьох містах. По-друге, 20 нових дизельних поїздів за найближчі два роки. По-третє, це 500 нових спальних вагонів. Мають прийти перші електропоїзди. Ми сьогодні маємо відкритий тендер на 80 електропоїздів. Ми маємо втілювати безбар'єрність як на вокзалах, так і в поїздах. І маємо доїхати на «Інтерсіті» до всіх обласних центрів і великих міст. Для вантажовласників має бути прозора система фрахту вантажних вагонів», – заявив Камишін.

Нагадаємо, що після 10 років розрухи та бездіяльності в «Укрзалізниці» нарешті з'явилися позитивні зміни. Зокрема, починаючи з 2022 року, УЗ реалізує програму перезавантаження парку вантажних вагонів. 

в