11 лютого 2022, 16:00, Соціалка

Заявки від агровиробників на пільговий газ у квітні прийматимуть із 1 по 5 березня — Мінагрополітики

Прийом заявок від виробників соціально значущих продуктів для того, щоб придбати природний газ власного видобутку за пільговою ціною на квітень 2022 року триватиме з 1 по 5 березня. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє Укрінформ.

«З 1 по 5 березня треба подати заявки на закупівлю газу з поставкою у квітні 2022 року», — зазначив він.

Висоцький додав, що списки виробників, допущених до торгів, будуть сформовані до 10 березня.

За його словами, і після цього у другій половині місяця відбудуться самі торги.

Заступник міністра зазначив, що спеціально створений комітет з нагляду, до якого увійшли представники Міненерго, Мінагрополітики, Мінекономіки та профільних асоціацій, верифікує кожного заявника і вирішує, чи допускати його до торгів, щоб газ за пільговими цінами могли закуповувати лише ті, які точно займаються виробництвом соціально значущих продуктів харчування.

Заступник міністра додав, що у торгах із продажу газу власного видобутку на березень 2022 року візьмуть участь 395 виробників соціально значущих продуктів харчування. Виробники планують закупити 18,2 млн кубометрів газу.

Він нагадав, що на лютий 2022 року 256 виробників соціально значущих продуктів харчування придбали 15,6 млн кубометрів газу на біржі за пільговими цінами.

Нагадаємо, що найбільше законтрактували на лютий 2022 року природного газу українського видобутку за пільговими цінами (сумарно 15,6 млн куб. м) виробники хліба та хлібобулочних виробів – 6,6 млн куб. м, або 42% від загального обсягу.

 

в