2 лютого 2022, 10:00, Земля

В Україні зміняться правила розроблення робочих проектів землеустрою

На засіданні у середу, 2 лютого, Кабінет міністрів України планує розглянути проект постанови «Про затвердження Правил розроблення робочих проектів землеустрою». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Згідно із документом, метою прийняття проекту постанови є встановлення комплексу якісних і кількісних показників, параметрів, що регламентують розроблення та реалізацію робочих проектів землеустрою з урахуванням екологічних, економічних, соціальних, природно-кліматичних та інших умов.

Проектом постанови передбачено затвердити Правила розроблення робочих проектів землеустрою, що включають загальні положення та вимоги до робочих проектів землеустрою щодо рекультивації порушених земель, робочих проектів землеустрою щодо зняття та перенесення родючого шару ґрунту, робочих проектів землеустрою щодо консервації деградованих та малопродуктивних угідь, робочих проектів землеустрою щодо поліпшення сільськогосподарських і лісогосподарських угідь, а також робочих проектів землеустрою щодо захисту земель від ерозії, підтоплення, заболочення, вторинного засолення, висушення, зсувів, ущільнення, закислення, забруднення промисловими та іншими відходами, радіоактивними та хімічними речовинами.

Зазначається, що положення проекту постанови базуються на вимогах, які встановлені документами у галузі стандартизації у відповідних сферах діяльності та історично застосовувалися в Україні при складанні робочих проектів землеустрою.

Нагадаємо, уряд затвердив форму договору про встановлення земельного сервітуту для розміщення об’єктів енергетики.

в