29 січня 2022, 08:23, Торгівля

Названо обов’язкові платежі для агровиробників для потрапляння продукції у мережі супермаркетів

Система «вхідних» платежів при взаємодії ритейлу та виробників використовується у всьому світі та є невід’ємною частиною взаємовідносин між торговцем і виробником. Це пояснили представники юридичної галузі, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

Аби товар потрапив на полиці українського супермаркету, постачальнику необхідно здійснити декілька видів «вхідних» платежів:

1.   платіж за вхід постачальника в торговельну мережу;

2.   платіж за вхід товару в торговельну мережу/окремий магазин мережі;

3.   платіж за вхід товару на полицю супермаркету.

Ці платежі можуть застосовуватися як усі разом, так і окремо або в будь-яких комбінаціях. Може застосовуватися й один платіж, наприклад, за вхід товару, але при цьому включати і плату за вхід постачальника, і плату за полицю. Тут усе залежить від політики кожної конкретної торговельної мережі.

Розмір платежів також варіюється і залежно від імені постачальника, і залежно від виду товару, і залежно від полиці, на якій він лежатиме», — ідеться у матеріалі.

Нагадаємо, що зростання цін на продукти харчування в Україні відновило дискусії про підготовку та голосування законопроєкту про внутрішню торгівлю. Його мета – показати реальний ланцюжок формування цін на вході від виробника і на виході для покупця та уникнути різного роду накруток.

 

 

в